Lengtemaat

Is een nagel 1 mm, 1 centimeter of 1 meter dik? In Rekenland is het spel Parkeerplaats-lengtematen toegevoegd. Iedere keer moet een auto met een omschrijving (bijv. Hoe hoog is een kerktoren?) in het juiste parkeervak worden gezet. Bij een fout antwoord wordt een tip gegeven om alsnog tot het goede antwoord te komen.

Woordenschat

Er zijn twee spellen toegevoegd voor woordenschat. Eén zeer uitgebreid spel met 60 levels over synoniemen, tegenstellingen, dingen die bij elkaar horen, woorden in zinnen plaatsen etc. Dit alles wordt geoefend in ‘Alle deuren open – woordenschat’. In ‘Pixelart – synoniemen’ komen veel synoniemen voorbij die ook in ‘Alle deuren open’ zitten. Beide spellen zijn terug te vinden in het Zuider Taalgebied.

Hoe heet het dier?

Er is weer een nieuw onderwerp toegevoegd aan het spel Pixelart, nl. ‘Hoe heet het dier?’ In dit spel leren kinderen hoe het jong heet van bijvoorbeeld een varken, hoe een vrouwtjesschaap heet en hoe een mannelijke eend heet. Ook worden de namen van diergroepen geoefend. Dit onderwerp had ook bij woordenschat kunnen staan, maar heeft ook te maken met biologie. Vandaar dat het spel te vinden is in Natuurrijk.

Elke dag flessenpost

Vanaf nu drijft er in de zee rond de landen dagelijks een fles. Iedere dag zit hier een weetje, een mop of raadsel in. Het weetje voor vandaag is bijvoorbeeld: ‘Wist je dat een octopus drie harten heeft?’

Breuken en percentages

Voor het oefenen van breuken en percentages is in Rekenland het spel ‘Wat hoort bij wat?’ toegevoegd.